logo

Anna Marian tarina

Olen sydämeltäni liikkuja. Olen urheillut lapsesta asti ja joogaan ja muihin itämaisiin lajeihin tutustuin vuonna 1995 kun olin vaihto-oppilaana Malesian viidakon keskellä. Sain silloin Intialaiselta perheeltäni kertarysäyksellä annoksen itämaista filosofiaa ja hindulaista elämäntapaa. Kilpailin silloin jousiammunnassa ja Malesiassa  kiinalainen valmentajani oli myös ensimmäinen henkinen opettajani. Zen-tila tuli tutuksi ja mielen vahvuus herätti mielenkiintoni.

Suomeen palattuani minulla ei kuitenkaan ollut selkeää ammatillista kutsumusta ja lähdin opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi ja tekemään uraa yritysmaailmassa. Koin kuitenkin olevani väärässä paikassa, mutta urheilu, itämaiset lajit (välillä karatea, chi kungia, ashtangaa) ja matkat rakkaaseen Malesiaan ja kaakkois-Aasiaan toivat paljon positiivista energiaa.

Elämääni tuli suuri muutos kun jätin yritysmaailman tullessani äidiksi ja koin kotiäitiyden roolin merkitykselliseksi. Kotiäitiys oli myös haastavaa ja raskastakin, mutta samalla hyvää itseensä tutustumisen aikaa ja elämää perusasioiden ääressä. Fyysisesti koin merkittävimmät haasteeni toisen raskauden aikana ja jälkeen. Liikkuminen ei onnistunut kovien kipujen takia ja suhteeni ruokaan ei ollut tasapainossa.

Lihoin raskauden aikana 27 kiloa.  Menetin yhteyden kehooni ja aiemmin itämaisten lajien rinnalla olleet rakkaat lajit kuten  juoksu, hiihto ja tennis enää sujuneet. Olin henkisesti ja fyysisesti todella väsynyt, kadoksissa ja ajattelin, että “tästä alkaa alamäki”. Pikkuhiljaa Chi kung,  jooga ja itämaiset opit palasivat rytinällä elämääni. Päivittäinen harjoitus, meditaatio ja opiskelu avasivat ovia itseeni ja sain valtavasti inspiraatiota siitä, että voin oikeasti löytää itseni. Tutustua siihen kuka oikeasti olen. Minulla oli myös suuri haave: tehdä työtä ja rakentaa loppuelämästä sen näköistä, mitä oikeasti rakastan tehdä. Aloin siirtyä “päästä sydämeen”. Luottaa siihen, että oma intohimo voi myös olla ammatti ja sillä voi elää. Aloin pian opettaa joogaa ja monien koulutusten jälkeen myös uskalsin perustaa yrityksen ja luoda työtä itselleni sydämestä – syntyi Lycaste. Se matka jatkuu loppuelämän ja minua inspiroi valtavasti se voima, yhteys omaan itseen – oman mielen, kehon ja tietoisuuden tasapainoon. Tätä haluan jakaa myös muille joogan ja konsultoinnin kautta  tai millä tavalla tahansa, joka sopii tilanteeseen. Eläminen tässä hetkessä, tietoisena kaikesta ja siitä kuka oikeasti on – se on onnellisuutta, intohimoa ja tasapainoa. Elämän matka voi olla juuri sellainen kuin haluat sen olevan.

 

 

 

Anna Maria Sirenius

Vinyasa Flow – ja  Yin Joogaopettaja
Kauppatieteiden maisteri